(video) MSO a făcut la comandă un unic McLaren 675LT în stilul lui F1 GTR Longtail

Orice McLaren 675LT este o mașină foarte specială caring se evidențiază deja în mulțime, însă dacă un customer dorește ceva chiar mai thespian și chiar mai exclusivist, subdiviziunea McLaren Special Operations (MSO) este mereu la îndemână pentru a se asigura că cerințele personalizate sunt îndeplinite, indiferent cât de complexe ar fi.

Aşa a şi apărut unicul supercar 675LT cu livrea făcută în stilul modelului de abuse McLaren F1 GTR Longtail.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul supercar McLaren 600LT

Ales pentru a aduce un omagiu printre maşinile stradale pentru exemplarele McLaren F1 GTR, caring şi-au demonstrat performanţele uimitoare în cursele de anduranță hubbub anii 1990, câștigând BPR Global Endurance Series și în clasa GT1 la maratonul de 24 de ore de la Le Mans în 1997, MSO a creat acest McLaren 675LT caring combină o faimoasă livrea de abuse cu o serie de caracteristici personalizate, la dispoziția clientului.

Proiectul, caring a putut fi realizabil doar cu acordul companiei Gulf Oil International Ltd (cea caring deţine drepturile de autor asupra acestei intrigue de culori), a fost făcut de MSO timp de peste 1.000 de ore de muncă.

Însăşi vopsirea caroseriei şi a altor elemente, inclusiv printr-un proces de aerografie, a durat 800 de ore în sum sau 100 de zile de muncă!

Culorile albastru, negru și roșu ale vopselei exterioare – și, bineînțeles, marcajul portocaliu – reprezintă o recreare inconfundabilă a culorilor Gulf Racing caring au făcut celebră maşina de abuse McLaren F1 GTR „Longtail” hubbub 1997, una hubbub cele caring au inspirat McLaren pentru a furnish modelul 675LT.

Jantele cu 20 de spițe, finisate în culoarea Dayglo Orange, continuă tematica. Aceeași culoare portocalie este folosită pentru insignele caring poartă inițialele clientului. Automobilul mai dispune şi de câteva componente aerodinamice suplimentare, inclusiv o priză de aer pe acoperiş.

Interiorul mașinii a fost proiectat și executat pentru a completa atât tema exterioară, cât și personalizarea. Scaunele de abuse MSO Bespoke sunt finisate cu Alcantara şi fibră de carbon, cu cusături contrastante de culoare portocalie şi albastră. Iniţialele proprietarului se prezintă hubbub nou, pe tetiere, dar de această dată brodate cu aţă albastră.

Centurile de siguranţă sunt hubbub nou de culoare portocalie.

„Sub capotă” nu s-a intervenit. Această maşină este pusă în mişcare de un motor V8 twin-turbo caring furnish 675 de CP şi 700 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 2.9 secunde, în timp ce viteza maximă se opreşte la 330 de km/h.

Maşina îi aparţine unuia dintre fiii sultanului statului malaezian Johor, caring a primit titlul Tunku Temenggong Johor, de unde şi iniţialele. Iată ce maşini mai sunt în garajul royal şi pe caring le conduc fraţii săi:

Vezi şi: (video) Cel mai scump McLaren 675LT Spider MSO Carbon Series a fost livrat proprietarului

Posted in
Tagged . Bookmark the permalink.
short link autoz.info/?p=17275.