Ekskluzivno iz Britanije: Stig postaje beskućnik

 

Slavni Stig uskoro će ostati bez staze na kojoj je stekao standing legende. Naime, zračna luka Dunsfold na kojoj se nalazi improvizirana staza najpoznatije vehicle emisije na svijetu bit će srušena kako bi se izgradilo čitavo naselje, odlučile su britanske vlasti krajem ožujka.

foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL


Planovi za izgradnju postojali su još 2015., no pod pritiskom javnosti i obožavatelja kultne emisije gradnja je odgođena. Ekipa emisije je stazu počela koristiti prije 16 godina, a Stigove jurnjave po njoj postale su toliko popularne da je staza uvrštena i u neke od najpopularnijih igara, primjerice Gran Turismo i Forzu Motorsport.

foto: Vantagenews.co.ukVantage News//PIXSELL


U međuvremenu su na stazi isprobani i uspoređeni brojni legendarni automobili, a najbrži krug za cestovne vehicle trenutno drži McLaren 675LT s vremenom 1:13.7. Godine 2004. na njoj je isproban i F1 bolid koji je njom projurio za 59 sekundi. Još se ne zna na koju će se stazu preseliti Stig i ekipa, no lokalna zajednica već se buni protiv projekta. Ne zato što će im nedostajati slavna staza, već zbog prometnih gužva koje će nastati kada se doseli nekoliko tisuća ljudi.

foto: Vantagenews.co.ukVantage News//PIXSELL


 

Posted in
Tagged . Bookmark the permalink.
short link autoz.info/?p=15595.